Fixa till badrummet med nytt kakel

Har du gått och funderat ett tag på att byta ut det där fula kaklet, eller kanske till och med göra en större renovering? Då behöver du ha en del saker i åtanke, så att inte ditt renoveringsprojekt blir en flopp. Resultatet ska ju inte bara bli snyggt, utan det ska fungera praktiskt också. Här nedan beskriver vi lite vad som gäller.

Vilka regler gäller?

Som vi nämnde, ska arbetet följa vissa regler. Det innebär att du behöver förhålla dig till branschregler för att jobbet ska vara säkert, vattentätt och för att du ska få ersättning om du får en eventuell vattenskada. Du får lov att utföra mycket arbete själv, förutsatt att det är så kallat ”fackmässigt” gjort. Det är alltså en del du behöver ha koll på innan du sätter igång. Dubbelkolla också med ditt försäkringsbolag så att de godkänner gör-det-självare.

Anlita hantverkare

Känner du att du tagit dig vatten över huvudet och att projektet blir för stort? Tveka i så fall inte att kontakta en certifierad firma. Om du bor i Stockholmsområdet, så kan du med fördel ta en titt här. Här får du hjälp med allt från planering till installation, så att du kan känna dig trygg, och kan njuta av ditt nyrenoverade, fina badrum.